V podjetju AB smo ponosni, da smo vodilni v razvoju zanesljivih, zelo kakovostnih in dovršenih slušnih rešitev, ki našim prejemnikom odpirajo vrata v svet zvokov. Raziskave vedno znova dokazujejo pred- nosti tehnologije AB pri razumevanju govora, razlikovanju glasov ter uživanju v glasbi in prepoznavanju te.

Kaj je polžev vsadek in kako deluje?

Sistem polževega vsadka je sestavljen iz več tehnoloških delov in deluje kot obvod polža, ki sluh povrne tako, da zvok pošilja neposredno do slušnega živca. Prvi sklop je notranji del  (vsadek  in elektroda), ki je kirurško vsajen. Drugi sklop sestavljajo zunanji deli, ki se nosijo na uhlju in se pritrdijo na vsadek (oddajnik z magnetom in procesor).

________________________________________________________________

  1. Mikrofon lovi zvočne valove.
  2. Govorni procesor pretvori zvočne valove v digitalne signale.
  3. Oddajnik z magnetom pošlje digitalne signale v sklop polževega vsadka in elektrode v notranje uho.
  4. Sklop elektrode stimulira slušni živec.
  5. Slušni živec pošlje impulze v možgane, ki jih prevedejo v glasove.

Naši izdelki

Advanced Bionics (AB) je vodilni svetovni ponudnik rešitev za hudo in zelo hudo obliko izgube sluha. Pri AB že več kot 25 let odpravljamo omejitve za vse, ki bi sicer bili prikrajšani za svet zvokov. Razvijamo inovativne tehnološke rešitve, s katerimi želimo resnično spremeniti življenje prejemnikov polževih vsadkov – postavili smo merila za zmogljivost, življenje brez omejitev in slišnost. V vseh teh letih smo polževe vsadke vsadili v več kot 100.000 ušes v več kot 130 državah. Uspeh gradimo na razvoju zelo zmogljivih in vrhunskih izdelkov, za katerimi stoji ekipa izjemnih znanstvenikov, inženirjev, avdiologov in drugih strokovnjakov, ki si s celovitim pristopom in neomajnostjo prizadevajo za kakovost

Sky CI M

Prvi polžev vsadek na svetu, zasnovan posebej za otroke.

Otrokom želimo ponuditi vse. Otroci z rešitvijo Sky CI M slišijo, z njo rastejo in z lahkoto ostajajo povezani z okolico.

Naida CI M

Povežite se s trenutki, ki vas veselijo.

Popolnoma nov govorni procesor za polžev vsadek za odrasle  temelji na znani slušni tehnologiji Marvel, ki omogoča neposredno povezavo s skoraj vsako napravo s tehnologijo Bluetooth.

AIM

Kirurg ne more spremljati delovanja polža med vstavljanjem elektrode. Sistem AIM™ je  pri tem lahko v pomoč, saj z vsadkom meri elektrokohleografijo (ECochG) zvočno izzvanega notranjega ušesa in slušnega živca. S  sprotnim  merjenjem med vstavljanjem  elektrode kirurg pridobi pomembne podatke.

Polžev vsadek HiRes Ultra 3D

Polžev vsadek HiRes™ Ultra 3D  ima edinstven ustroj z več mag- neti, ki zagotavlja poravnavo s tridimenzionalnim magnetnim poljem, zato za odrasle ali otroške prejemnike tega vsadka pri visokoločljivem slikanju z mag- netno resonanco, denimo 3.0 Tesla, niso potrebne priprave, kirurški poseg ali povijanje glave.

Govorni procesor Chorus

Najnovejši govorni procesor Chorus™ prejemnikom polževega vsadka prve generacije ponuja nošenje ves dan z enim polnjenjem akumulatorske baterije, vodoodporno ohišje ter vdelano tehnologijo Roger™ za vrhunsko razumevanje govora v hrupnem okolju in na razdalji.

Popolna rešitev

Večina prejemnikov polževe- ga vsadka ima samo en vsadek, čeprav  je  izguba sluha prisotna v obeh ušesih. Poslušanje z obema ušesoma ponuja boljše zaznavanje smeri zvoka, boljši sluh v hrupnem okolju, zmanjša zvočno utrujenost ter izboljša zadovoljstvo z izdelkom in kakovost življenja. Z rešitvami AB, razvitimi v sodelovanju s podjetjem Phonak, lahko slišite z obema ušesoma, da lahko resnično uživate v boljši povezanosti z okolico.

Serija Naida CI Q

Naída™ CI je majhen in lahek govorni procesor, ki se ponaša z edinstvenimi in prelomnimi funk- cijami, da z lahkoto slišite bolje v vsakem okolju.

Družina vsadkov HiRes 90K

Dovršena oblikovna zasnova vseh polževih vsadkov družine HiRes 90K omogoča vrhunsko prilagajanje, uporabo tako rekoč brez omejitev in popolno nadgradljivost s prihodnjimi inovacijami brez posega.

sl_SISlovenščina